tiistai 27. lokakuuta 2015

Sikarir......asiat

Heippa!

Mä kirjoitan nyt yhdestä suosituimmista tuunauksista joihin oon pienet näppini tunkenut viime kuukausina. Kuten tekstitaulut, tämä tietty tuote tuntuu herättävän paljon kiinnostusta, ihastelua, huomiota ja kysymyksiä!

Eräs toistaiseksi mystinen, mutta ihana ja ilmeisen kierrätysvalveutunut asiakas on lahjoittanut mulle tänä vuonna suuren kasan käytettyjä eli tyhjiä pikkusikarirasioita tuunausta varten.

Sain lahjoitukset HUONE ett RUMin asiakkaalta luultavasti siksi, että oon aiemmin tuunannut haalimiani askeja uuteen kuosiin. Niitä on ollut esillä aseman myymälässä satunnaisesti silloin kun niitä on ollut mun saatavilla. Meidän lähipiirissä kukaan ei polta, tuunaus ei siis ole ollut mahdollista tasaisen varmasti. Aiempien rasioiden valikoima ei myöskään ollut kovin laaja, hyvä jos samaa kokoa tai mallia oli kahdesti esillä!

Esimerkiksi tässä kuvassa näkyy noita litteämpiä versioita sekä yksi pyöreä. Tää on otettu Wohls Gårdin Korjaa&Kunnosta -tapahtumasta viime vuonna. Korut etualalla JOVIA, muut näkyvät tuotteet meikäläinen tai HUONE ett RUM.


Ja tässä pari muuta ihan eri muotoista ja kokoista yksilöä.


Tän rasiamallin jota sain lahjoittajalta, kriittiset mitat on luultavasti optimaalisimmat: se käy moneen tarkoitukseen. Käyntikorteille, koruille, makeisille, siemenille... Toissa viikonloppuna tapasin ekan kerran ihmisen joka halusi käyttää rasioita juurikin niiden pikkusikareiden säilytykseen, joita varten rasiat alunperin valmistettiinkin. Se oli virkistävää! Mä kun luulin tietäväni että nää mun tekeleet ilmentää jotain ihan muuta kuin niitä kamalia sikareita. Mutta enhän mä tietenkään sitä lopullista käyttötarkotusta päätä. Voin kertoa vaan siitä mikä mun osuus on.

Mä ruostutan kaikki peltirasiat tahallani. Nämä oli siis
täydellisessä kunnossa kun sain ne.


Ruostutuksen jälkeen rasiat pestään ja maalataan.
Maalikerroksia tulee vähintään 2.Yleensä kivoimman näkönen pinta tulee 3-5 kerroksen jälkeen.


Laitan lakkapinnan ennen lopullista "koristelua"Sitten leimataan tai liimataan

Jos pintaan tulee kuva, lakkaan vielä kerran. Monesti käytän tarkotuksella likaista pensseliä.


Teen joskus myös tämän näköisiä rasioita...Rasioiden kuvat on peräisin Pariisista; ostin paikalliselta kirpparilta
jonkun vanhan näytelmän kirjaversion. Korut JOVIA
ja kyseinen vitriini sijaitsee HUONE ett RUMissa.

Mä toivon että ne sikarirasiat jotka ei päädy mun työhuoneelle, päätyy asianmukaisesti metallinkeräykseen. Mutta toki otan vastaan tupruttelijoiden käyttökelpoista metallijätettä vastaisuudessakin. Muhun saa olla yhteydessä jos tänkaltainen kierrätys kiinnostaa. Oon tehnyt ja teen tilauksesta vaikkapa tietyn värisen rasian lahjaksi. Viimeistely hoituu toivotulla tekstillä ulko- ja/tai sisäpuolelle.

Olis myös kiva tavata nykyinen lahjoittaja; kostaisin siis hänellekin kiitollisuuteni taidekäsityöllä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti