lauantai 5. huhtikuuta 2014

Taas keväinen näyttely tuloillaan!

Melko tarkalleen vuosi sitten juhlittiin inkoolaisittain ja taiteellisesti puutarhassa, ja tämä kirjoitus onkin yks luetuimmista täällä. Noh - uutta vastaavaa pukkaa!

Minä olin vastuussa kutsukorteista tälläkin kertaa, ja tällaisia niistä tuli. Näyttely kantaa nimeä Flora & Fauna ja esillä on puutarha-aiheista keramiikkaa, koruja, maalauksia ja metallilankatöitä meiltä neljältä naistaiteilijalta.


Mikäli ette oo käyneet vielä koskaan Galleria Karaijassa, tehkää se ihmeessä vaikka tulevana kesänä! Se on mieletön paikka, niin kaunis, ihan oma maailmansa. Tässä muutamia mun omia kuvapoimintoja käynneiltäni.


Myynnissä on monipuolinen ja laadukas valikoima kotimaista taidetta ja taidekäsityötä aivan uskomattoman mielenkiintoisessa miljöössä. Galleriarakennus on entinen navetta, jonka rapatut seinät ja muut ihastuttavat ja autenttiset yksityiskohdat on säilytetty.

Mieli lepää Karaijassa, siellä vierailu on aina tutkimusmatka kaikkeen kauniiseen ja uniikkiin. Karaijan elämää voi seurata myös blogin kautta.

Karaijan galleristina toimii Maarit Lassila, ja vihdoin saadaan järjestää yhteinen näyttely Karaijassa. Maarit mm. maalaa ja tekee keramiikkaa. Nämä kuvat Maaritin töistä ovat HUONE ett RUMista.

Tässä pieni teaser/detsku tulevan näyttelyn yhdestä maalauksesta, myös siis Maaritin kädenjälkeä.


Toisena lahjakkaana taidekäsityöläisenä Florassa & Faunassa esittäytyy kollegani Johanna Vireaho. Näyttelyyn on tulossa tämäntyylisiä, lintuaiheisia uniikkikoruja.Ekaa kertaa saan jakaa näyttelytilan myös toisen kollegani, metalliartesaani Eeva Tarkion kanssa. Tässä mun keväiset esikot Eevan pikkupaviljongissa, joka oli pakko ostaa itselle kotiin.Mä itse vien Karaijaan joko sellaisenaan tai samantyylisinä, mutta uudelleenmuokattuina tämänkaltaisia maalauksia, joita oon tehnyt aiemmin.Näihin siipiin (60x60cm) meinasin lisätä ehkäpä kevään sävyjä.


Tän, jo myydyn maalauksen nimeltään Into My Garden ajattelin tehdä isona, jos vaan ehdin hommata jättipohjan jostain...


Perinteisten maalausten lisäksi vien myös suosittuja tekstitaulujani (20x20cm) myyntiin. Aiheina taide ja puutarha, näyttelyä mukaillen.Mulla ei oo nyt hyvää kuvaa yhdestä suosituimmista tekstitauluista, mutta siinä lukee Inside Every Gardener There's a Child Who Believes in the Seed Fairy. Toinen hyvä teemaan sopiva teksti kuuluu sanoin The Bird of Joy Inside Us Never Stops Singing - We Just Stop Listening, mutta sellasistakaan ei oo kuvia tähän hätään, kun en ehtinyt kuvata niitä kun ne jo myytiin tai ei ollut kameraa mukana.

Tämä allaoleva maalaus oli aluksi tosi tumma ja ehkä jonkun mielestä synkkä...


...kunnes viime viikonloppuna näytin sille vähän erilaisia valöörejä.


Samoin tämän öljyväritekeleen lähtökohta oli mustavalkoinen, kunnes aloinkin kevään tullen nähdä siinä talvisen puunrungon sijaan orkideanvarsia. Orkideat on ruusujen ja tulppaanien jälkeen mun lempikukkia. :3 En saa niitä koskaan säilymään hengissä, mutta ehkä maalaukset kestää.


Ylläolevat on vielä tosi kesken, mutta nämä seuraavat on vasta ekan kerroksen kokeiluja. Puita, lintuja? Ainakin epämäärästä sotkua kylppärissä.


Värinkaipuu on kyllä poikkeuksellisen suuri itselläkin tällä hetkellä, vaikka oon niille yleensä aika allerginen. Inspiroiduin Maaritin maalauksista, joissa oli paljon vaaleanpunaista ja vaaleanvihreää. Tässä kuva puodilta viime syksyltä, tätäkin voisin käyttää jonkun työn pohjana...


...tai näitä tulppaaneja......sillä todistettavasti oon myös joskus maalannut jotain näinkin värikästä. Tämä akryylityö ei tuu osaksi näyttelyä, koska mä en tiedä missä kellarissa se tällähetkellä makaa, vai oonko jo hävittänyt sen tarkotuksellisesti. Mut ehkäpä jotain tän tyylistä?


Tässä vielä tulevan näyttelyn tiedot. Palaan asiaan lähempänä avajaisia!3 kommenttia:

  1. olipas toi yksi tosiaan värikäs.

    VastaaPoista
  2. Toisinaan tulee hairahdettua! Saako vedota nuorempaan ikään ja tylsään viikkoon saaristossa?

    VastaaPoista
  3. Merkitään pöytäkirjaan lieventäviksi asianhaaroiksi.

    VastaaPoista