sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Matalapaineita

Just kun oli tarkoitus aktivoitua, meidän pientä perhettä kohtasi paitsi suuri ilo - häät viikko sitten - mutta myös heti perään äärimmäinen suru: yhden rakkaan kissalapsen kuolema. Kaikki on ollut hetken pysähdyksissä, niin työelämä kuin se henkilökohtaisempi.

Katson jaksanko kirjoittaa kummastakaan edellämainitusta muutoksesta täällä sen tarkemmin. Tai ehdinkö. Kaiken lisäksi mun oma läppäri makaa tällä hetkellä koomassa ja herää ehkä viikon kuluessa, siksi kuvankäsittelyt ja muut menee juuri nyt vaikeimman kautta eikä netissä roikkuminen siis inspiroi mihinkään ylimääräiseen.

Mutta johonkin ruotuun on taiteilijan pakko palata silloin, kun näyttelyn ripustus lähestyy. Onneks on sattumalta pääsiäisloma! Ja onneks on niitä deadlineja. Tänään kuivasin kyyneleet ja ryhdyin töihin; luottaen siihen, että kun alkuun pääsee niin ehkä se mystinen flow vie taas voiton. Mulla ei oo kauheesti paljastettavaa, mutta tässä vähän jotain. Kyse on siis tulevasta Flora & Fauna -näyttelystä Inkoossa josta mainitsin viimeksi.

Maalailin akryylillä ja gessolla ja sohin tusseilla ja lyijykynillä jotain.


Näistä tulee diptyykki.


Tää saa olla keskenään päheä.Saa nähdä mitä parissa päivässä tapahtuu, iskeekö todellinen paniikki kun ripustus on tiistaina ja oma jaksaminen ja keskittymiskyky on mitä on. Aihe on kyllä jälleen ihastuttava: mun on helpointa työskennellä kun on konkreettinen teema, jota ei oo kuitenkaan pakko toteuttaa kirjaimellisesti. Ja vaikka mun henkilökohtainen viherpeukalo sijaitseekin hyvin lähellä kämmenen keskiosaa, rakastan kauneutta, kukkia, kasveja, eläimiä, luontoa, kevättä ja puutarhoja, ja sitä kautta värejä ja elämää on mulle epätyypillisen helppo lisätä maalauksiin.

Kovaa työtä on silti tiedossa kahdelle seuraavalle päivälle, mutta onneksi mä oon yleensä saanu parhaat maalaukseni aikaan paineen alaisena. Tai surullisena, turtana. Kun ei oo oikein mitään menetettävää, ja on jo valmiiksi kauhuissaan, uskaltaa enemmän. Siinä mun ainut selitys ilmiölle.

Hyvää yötä!1 kommentti: