tiistai 24. syyskuuta 2013

Uusia tekstitauluja & -magneetteja

Mulla on näemmä 13 eriaiheista kansiota kuvia, joita täytyis purkaa täällä! Oo-hoh. Aloitetaan siis jostain... Tekstitauluja, saisiko olla?

Jonkun meidän hankkiman huonekalun mukana tuli jotain suojalistaa. Kokonsa puolesta tajusin sen olevan aika optimaalista tekstitauluiksi tuunaamiseen. Monta metriä tätä listaa on lojunut meidän eteisen kaapin ja seinän välissä alkuvuodesta saakka, ja ne maastoutui siihen nin hyvin että unohdettiin viedä ne roskiin. Yhtäkkiä muistin ne. Uusiokäyttö paras käyttö!

Sisus näytti joltain pahvia muistuttavalta, mutta itse levy on jämäkkää. Oon aika huono tunnistamaan rakennusmateriaaleja joten enpä mene vannomaan että tietäisin, mitä sekoitetta pohja on ja mitä pinta... Sahailin paperiveitsellä eri kokoisia paloja ja tasoittelin reunoja hiekkapaperilla.


(Miksi mun sormenpäässä on kuolio?)

Mietin materiaalin haasteena just pinnoitusta (tarttuuko maali tai muste), mut ratkaisin asian hiomalla valkoista puolta ensin hiukan, maalaamalla pohjavärin ja sutimalla yhden kerroksen lakkaa ennen leimausta.Omaan tyyliini maalasin mustat reunukset korostukseksi ja erilaisilla tusseilla ylimääräiset viivat. Sitten vaan tekstaamaan äärifiksuja mietelauseita leimasimilla.Viimeistelin vetäisemällä kaiken päälle vielä yhden suojaavan lakkapinnan.

Nämä kiinnitetään tarratyynyillä. Tuo on muuten kaiketi irlantilainen kansanviisaus jonka muistan lukeneeni dublinilaisessa kahvilassa sokeripussin kyljestä vuonna 2000.


Sama teksti pinkopohjalla eli isommassa koossa.


Tein myös tämän samalla.


Nuo kaks lähti samantien asiakkaan matkaan kun olin saanut ne putiikilla seinälle. Nainen astui sisään kun kokeilin seinäpaikkaa, ja ennen kuin päätin jääkö taulut siihen, piti jo kääräistä ne paperiin ja sujauttaa ostoskassiin. :o Kuvat ehdin ottaa; pyrin siihen että kuvaan kaiken mitä teen koska oon aika lahjakas unohtamaan tekeleeni ja vanhat ideani...

Parin muun asiakkaan vinkkausten pohjalta väsäsin nyt sitten myös useamman magneettiversion teksteistä. Puodilla on monenmoista peltikaappia ja -laatikkoa joihin kiinnittää. Magneetteja täytyy olla riittävästi tai vaihtoehtoisesti tarpeeksi vahvoja että taulut toimivat muutenkin kuin vaan koristuksina.

Mun lemppariajatus on tämä (tosi vaikea arvata kumpi itse olen...)Tämä allaoleva tuli jostain lapsuuden muistikuvasta. Olikohan jenkeistä ostettu jääkaappimagneetti jossa oli kyseinen teksti.  Mahdolliset creditit siis sille mystiselle kädentaitajalle joka joskus 1990-luvulla oli tämän keksinyt.


Tässä seuraavat uhrit: just päheän kokoisia puulevyjä tekstitauluja varten. Olivat lojuneet ystävän autokatoksessa pihalla kunnosta päätellen aika kauan, mutta saavat nyt uuden elämän. Hiottu ja pohjamaalattu tässä vaiheessa.


Ihan hyvä että mä keksin nämä kierrätysvaihtoehdot. Tekstitaulut on niin haluttuja että oon kroonisesti tuotantovaikeuksissa... Vois vielä tehdä dyykkausreissun isojen rakennustarvikeliikkeiden pihoille ennen joulua. Niiltä löytyy ja saa luvan kanssa kerätä kaikenlaista tuunaukseen sopivaa pikkupuusälää.

Onko jollain lukijalla idiksiä teksteihin? Mieluiten teen näitä joko englanniksi tai ruotsiksi.

7 kommenttia:

 1. Mun mielestäni olisi hieno nähdä matemaattisia kaavoja tai lauseita tuollaisissa. Siinä olisi jotain hienoa.

  VastaaPoista
 2. Ei hassumpi idea. Mulla on itse asiassa Ruotsista hommattu leimasinsetti jossa on ajatukseen sopivia merkkejä ja tietysti numerot.

  VastaaPoista
 3. Sitten kävi mielessä myös kemialliset reaktiot. Fotosynteesi olisi aika kova esimerkiksi:
  6H2O + 6CO2 → C6H12O6 + 6O2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, löytyisköhän jostain feromonien tai serotoniinin kemiallisia kaavoja...? :)

   Poista
  2. Onhan näitä kaikkia mielenkiintoisia ideoita. Joku SSRI-lääke, myrkyt, kissojen feremonit. Wikipedia ainaskin näyttää hyvin rakennekaavoja.

   Poista
 4. Ilmoittaudun dyykkausseuraksi! o/

  Ja joo! Matemaattiset kaavat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarviinkin sit vähän sun apua niissä matikka-asioissa! Tuu joku kerta Kirkkonummelle, siinä putiikin lähistöllä on K-rauta. 8)

   Poista