perjantai 9. elokuuta 2013

Uutta taidetta -teaser

...vai pitäiskö sanoa vanhasta taiteesta uutta taidetta? Kirkkonummen taideyhdistyksen Taiteiden yön teemana parin viikon päästä on kierrätys ja trash design. Juhlailtaman ohessa järjestetään taidenäyttely. Siltä pohjalta uhrasin aika monta vanhaa tekelettä joista en pitänyt. (EDIT: Hmm, se ei kyllä oikeastaan paljonkaan poikkea mun normaalista työskentelytavasta. :D)


Tuo tummemman ruskea ja suurempi on joku vanha random Tukholmasta, siinä oli joku pelto- tai järvimaisema. Mieheni yritti googlettaa signeerauksen perusteella ilmeisesti ruotsalaista taiteilijaa mutta ketään nimekästä ei ainakaan löytynyt. Näissä ei nyt ole mitään ajatusta vielä, jotakin rothkomaista palkkisottaamista vasta.Allaolevaan mä vaan purin aivokuolleisuuttani tai jotain aluksi, eipä järkeä siis tässäkään. Tulee mieleen tornado tai lasikuitu...Tämä on joku vanha, tekstuurinen ällötys, jonka päälle vitsaillen vaan kaadoin mustaa akryyliä suoraan purkista ja sanoin "VALMIS!".


"Et oo vielä siinä pisteessä että voisit oikeesti tehä noin?", puoliso kysyi. "Joo en! Enkä toivottavasti koskaan oo. Saat kyl.....pitää puhuttelun mulle jos joskus rupeen sellaseen," mä vastasin ja aloin voidella maalia vanhan materian päälle. Siitähän tulikin melkein valmis! Ihanat kolmiulotteiset pinnat.
Tämä pariskunta tulee varmasti vielä muuttumaan, ekat kaksi kerrosta nyt. Musteessa on ihanan paljon pigmenttiä joten sillä tykkään roiskia. Nää oli aika isoja, 60x60cm.Tällekin kiukustuin ja voitelin mustalla. Menee varmaan aika hyvin kierrätys-otsikon alle koska materiaaleina mm. pitsiä ja paperisia lautasliinoja.Pajapäivä kakkosen teema tais siis olla lähinnä sottakerho ja turhautumien purkuterapia. Se oikea taiteellinen työ ja hampaiden kiristely alkaa vasta myöhemmin. Trash designiin mulla on pari ideaa vielä hihassa, niistä myös toisella kertaa jos onnistuvat.


2 kommenttia:

  1. Lasikuitutornado on kiva. Tulee sellainen tärisevä ylienerginen olo kun sitä katsoo.

    VastaaPoista
  2. Hehe - mä koulutin sitä vähän rautalangalla myöhemmin.

    VastaaPoista