keskiviikko 7. elokuuta 2013

Pajapäivä pt.1

Loma päättyi, mutta väliin ilmestyi kaksi vapaapäivää tälle viikolle. Onneksi ne meni limittäin velvollisuuspäivien kanssa siten, että pystyin järjestämään kaksi täyttä tuunaus- ja taiteiluvuorokautta itselleni. Taide ja tuotteet alkaa loppua vähän joka puolelta, lisäksi tilaustyöt tökkii olkapäätä, joten oli käytännössä pakko raivata tilaa vain sille, että kokoaa kaiken keskeneräisen kasaan ja alkaa purkaa sitä. Luovuutta liukuhihnalla... pakkotyövoimaa... tehotuotantoa... muita kauhusanoja. Mut välillä se on hyväksi. Työpäivät venyy niin myöhäisiksi, että on järjetöntä alkaa enää iltaisin vääntää mitään, mistä ei kuitenkaan tule mitään. Stressaaminen on sekin ylipäänsä heti alkanut arkirutiinien myötä. Täytyy vähän vahtia päätään ja kroppaansa, nimimerkillä Rintakivut & Rytmihäiriöt.

Nousin aamulla ja vietin ensin reilun tunnin pelkästään siivoamalla ja järjestämällä taidetarvikelaatikoita. Niitä on ihan liikaa ja ne on ihan liian täynnä kodin neliöihin nähden. Onneks oli apuvoimia kertomassa esimerkiksi milloin joku laatikko on tyhjennetty ryönästä.

Tässä suunnilleen lähtökohta. Osa siitä kaikesta, mitä mun TO DO-listalla on. Keräsin tosin nyt vaan realistiset, muutamassa päivässä loppuunsaatettavat tuunauskohteet yhteen. Ikiomat turhemmat projektit saa odottaa.Ruoka- ja lepotaukoja lukuunottamatta väkersin koko päivän. Laskin että sain aikaan

23 maalattua (jo aiemmin ruostutettua) metallipurkkia
12 tuunattua lahjarasiaa + 2 suurempaa pohjamaalattua laatikkoa
17 jääkaappimagneettia
5 kylttipohjaa
5 tekstitaulua

- ja silti tuntuu, että juuri mitään konkreettista ei jäänyt käteen. Oh me. Mikään ei riitä. Illan pimetessä tuunauspöytä alkoi näyttää tältä.


Noh, iso osa tosta kaikesta näkee päivänvalon vähän myöhemmin. Jaan tässä yhteydessä nyt muutaman asian jotka lähtee suoraan putiikille myyntiin.

Tekstitauluja erilaisille pohjille. (Tekstitaulut on muuten selkeästi yleisin hakusana, jolla tähän osoitteeseen päädytään)Nää magneetit on mallinnettu painamalla märkää askartelumassaa yhtä kaunista puurasiaa vasten. Sitten kuivatus, maalaus ja lakkaus.


Hmm, kylläpäs näyttävät kieroilta meidän jääkaappia vasten tässä kuvakulmassa.


Nää taas on magneettinauhalle liimattuja. Joku ehkä muistaa tekstejä ja kuvia aiemmista postauksista. Pikkusen hankala irrottaa jääkaapin ovesta koska koko pohja on hyvintarttuvaa magneettia, ja jäävät pakostikin taipuisiksi, mä ajattelinkin kehitellä tulevaisuudessa jotain ohutta metalli- tai lasilevyä kuvan alle.Lahjarasioista mä tein valmiiksi tällaiset jotka sopii sesonkiin kuin sesonkiin; säästän myöhäissyksyn tummat sävyt lähemmäs joulua. Maalaus, hionta, koristelu, lakkaus.

Tämän ison savunharmaan viimeistelin vielä nauhakoristeella. Oon hamstrannut tuota mustaa nauhaa naistenvaatteista. Tiedättekö ne rimpsut jotka kai pitää puserot tai mekot henkarissa vaatekaupoissa, tai mikä ikinä niiden resursseja tuhlaava tarkoitus onkaan? Mä aina leikkaan ne irti kun pääsen kotiin ja käytän johonkin tällaseen.


Loppukeventeenä vielä mun upea kesäauringossa rusketettu iho!


Toinen pajapäivä, torstai, on varmaankin pakko pyhittää maalaustaiteelle ja kynttilänvalulle. Postaan silloin lisää siitä kaikesta (puoli)valmiista mitä nyt ei tarkemmin näy.

2 kommenttia:

  1. Moi Hiiru, oot ihana. t. Santtu

    VastaaPoista
  2. Eikö sulle oo opetettu mitään tapoja kotopuolessa?? Se on ite joka haukkuu!
    <3 Muruseni. 8')

    VastaaPoista