perjantai 21. kesäkuuta 2013

Shut the Box!

Ei, se ei ole närkästynyt huudahdus Xboxia pelaavalle puolisolle. Se on koukuttavan yksinkertainen noppapeli.

Tutustuin ekan kerran kyseiseen puulatikkokapistukseen kaverin olohuonebaarin avajaisissa. Peli oli ostettu Thaimaasta. Sen käännettävissä puupaloissa luki JACKPOT ja toisella puolella numerot yhdestä yhdeksään. Mä oon pelannut itse lähinnä yksinpeliä, jossa kahta noppaa viskellään ja yritetään saada kaikki numerot kaadettua. Jäin heti riippuvaiseksi ja vietin sinä iltana varmaan enemmän aikaa tiskillä istuen ja palikoita kilkautellen kuin muiden kanssa seurustellen. :D Pubiajanvietteenä tunnettua peliä voi hakata porukallakin, täytyykin tutustua tarkemmin variaatioihin. Shut the Box ei myöskään oo ainut nimi.

Mä yritin kovasti metsästää peliä jostain itsellekin silloin pari vuotta sitten, mut se oli haastavaa kun en tiennyt edes sen nimeä. Ehkä en etsinyt riittävän hyvin. Pari viikkoa sitten asian jo haudanneena kiekaisin ystävälleni Tigerin putiikilla, että nyt se löytyi! Se on Shut the Box! Samantien kun tein ostopäätöksen, päätin myös heti, että tuunaan laatikon uuteen uskoon.

Se oli taas tällanen maalaamista epätoivoisena huutava tylsä esine.Sekoitin mustaa, keltaista ja punaista akryyliä, muistaakseni, ja sudin ulkopinnan kaikkialta. Annoin kerrosten välillä kuivua ja sitten sumutin maalia hetken päästä suihkepullolla, jätin hetkeksi seisomaan, ja pyyhin vedet sitten pois. Tuli tuollaisia hassuja jälkiä.Sisäpuolta maalasin myös vähän ja viimeistelin leimoilla ja tusseilla.


Tadaa. Tää allaoleva kuva on muuten aidosta pelitilanteesta; jäljellä kaikkein helpoimmat numerot. En muista pääsinkö läpi, tuskin. Keskimäärin joka 14. peli voittaa. Oon monesti tahkonnut sen kolmekymmentä ja risat häviötä läpi, ja sitten voittanut kahdesti peräkkäin. Muhun tämä iskee, koska kehitän erittäin helposti riippuvuuksia pasiansseihin ja tetriksiin, jazzia unohtamatta.


Mukavaa juhannusta! Itse viettäisin sen varmaan mieluiten näin, ja ryöminkin nyt päikkäreille.


Siihen saakka että taas tavataan - suljen aarrelaatikkoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti