sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Puutavaraa osa III

Ostin tällä viikolla herätemäisesti pari penaalikokoista puurasiaa. Otin ne seuraavana päivänä töihin mukaan ja rupesin vaan kokeilemaan jotain. Alunperin ne oli siis tällaisia tylsiä, ihan uusia, saranallisia, pitkänomaisia laatikoita.Tadaa! Yhtäkkiä jostain tuli viiskyt vuotta ja laatikot olikin vanhoja.Mitä tapahtui?

Ihan ensin mä keitin tosi vahvaa kahvia. Puu vaikutti sen verran huokoiselta että arvelin sen imaisevan vetistäkin väriä hyvin. Olin oikeessa. Kahvi imeytyi tosi tehokkaasti ja sitä sai tummemmaksi ja vaaleammaksi riippuen paljonko tiputteli, valutteli ja levitti pensselistä. Mä sekotin kahviin vähän mustaa akryyliä jolla sotkin joitain kohtia autenttisuutta tavoitellen. Sitten otin lootat pihalle aurinkoon ja aloin vuolla reunoja terävällä mattoveitsellä kolhuisiksi. Hiekkapaperia ja vasaraniskuja. Nuori mies kysyi: "Mitäs sä hiot?" "Mä tuunaan uusista laatikoista vanhan näköisiä." "Miks niiden pitää olla vanhan näköisiä?" "Ne on paljon hienompia silleen!"


Sitten vetäisin lakkapinnat kaikkialle. Unohdin vahingossa toisen laatikon märkänä sanomalehden päälle (tuli asiakkaita), ja irrotettaessa sanomalehteä tarttui pintaan. Cool! Tein saman tarkotuksella useampaan kohtaan molemmissa rasioissa.Höyläilyroska ei haitannu myöskään. Sitten vielä viimeistely raaputtamalla lakkapintaa mattoveitsellä, kaivoin vähän kolojakin väkivaltaisesti, ja lopputulos oli aika bueno. Ohikulkeva herra kysyi, olinko mä löytänyt aarteen, vanhan penaalin. Yksi asiakas ihmetteli, mitä mä putsaan, ja mä vastasin, että en putsaa vaan tuhoan... Nyt vaan mietintään, että mikä noiden lopullinen käyttötarkoitus voisi olla. Ehkä päälle vielä jotakin random numeroleimailua tai vastaavaa? Ottaisin mielelläni tollasen kynäkotelon piirustusvälineille omaksi iloksi, mutta menevät nyt tällä kertaa myyntiin.


Lisäksi kaupasta tarttui mukaan kaksi tyhjää, uutta kylttipohjaa. Maalasin ja vanhastin nämä jo vintagevalkoisiksi, en tiedä vielä millaiset tekstit laitan. En tahdo mitään tavanomaista. Meinaan patinoida rautalankaa tai ketjua ripustimiksi.


Muistatteko tämän laudanpätkän? Siitä tuli lopulta puotikyltti. Fontin siirsin kalkeeripaperilla puuhun ja maalasin valkoisella akryylillä. Koska oon hyvin itsekriittinen, en oo täysin tyytyväinen, mutta vaiva oli liian suuri että viitsisin käyttää samaan asiaan enempää aikaa. Kuvat HUONE ett RUM.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti