torstai 21. maaliskuuta 2013

Puutavaraa osa II

Lasinaluset jotka mainitsin aiemmin on oikeastaan ainoat alusta saakka kierrättäen ja itse väsäten tehdyt esineet.Maalauspohjien mukana saa aina pieniä puunpaloja joilla kangasta voi halutessaan kiristää tunkemalla niitä tilkkeeksi kiilapuiden rakoihin. Mä en ole oikeastaan koskaan tarvinnut niitä, ja niitä on kertynyt hirvittävä määrä nurkkiin, koska, noh, olen taiteilija ja ostan pinkopohjat useimmiten valmiina. Jostain syystä päätin kerätä niitä yhdessä vaiheessa kasaan, kunnes keksisin mitä niistä vois tehdä. Tuntui haaskaukselta heittää periaatteessa askarteluun sopivaa tavaraa roskiin. Puoliso keksikin sitten mun puolesta, kuinka niitä voisi kierrättää: joululomalla etsittiin samanpaksuiset palaset ja liimattiin ne yhteen, maalattiin, lakattiin ja hiottiin hiekkapaperilla kuluneiksi. Toimii hyvin! Ja me ainakin itse tykätään epätyypillisestä muodosta ja koosta.Miksei näistä vois isompaakin levyä tehdä ihan sisustusmielessä - tarjoilualustaksi, johon saa vaikkapa kahvikupin ja kulhoja? Tabletteja ruokapöytään? Hmmm. Pitääkin kehitellä ajatusta.

Tässä tämä talouspaperirulla. Oli alunperin joku tavallinen puunsävy, ei kuitenkaan ällö mänty...
Yhteenmuutossa molemmilta löytyi Aarikan tuotteita, niitä on saatu lahjaksi, mä en ite valitettavasti voi sietää oranssia. Meidän ankanräpylät onkin sit tummanruskeita, hää hää. Mä tuunaan vielä servietinpidikkeet ja viinipullonkorkin myöhemmin. Sekotan mustaa ja punaista maalia ja saan tuon sävyn.(Voi kääk tätä kevättä ja pölyä ja kissankarvaa!)

Korkkitaulu tuunattuna sisustukseen sopivaksi. Maalia, lakkaa, hiontaa, taas sama pyhä kolminaisuus.Valitettavasti tähän taskiin sisältyy myös 1000 palan palapelien tekemiset, jos haluaa kyseisentyylisiä tauluja...

Opin taannoin kynttiläpatinoinnin salat. Se on tekniikka jolla tuunattaviin esineisiin saa helposti värikerroksia ja patinaa pienellä vaivalla. Tulos on musta tosi herkullinen eikä kerroksien tekemisessä liene rajana muuta kuin oma into.

Tässä kehyksiin kokeiltuna.Ja korkkitauluun jälleen (miten ne onkin niin kamalia sellaisinaan?).Sekä kynttilänjalkoihin. Kuvat HUONE ett RUM.

Patinoituneet kynttilänjalat on varsin in tällä hetkellä, tässä pari kuvaa tammikuisilta FORMEX-messuilta Tukholmasta.
Tuunattiin työporukalla tällaisia veikeitä muistipalikoita myyntiin. Mun osuuteni näistä olivat vain tekstit, mutta halusin laittaa jakoon, sillä ovat olleet suosittuja. Ajatuksena 'remember' sopii sekä valokuvalle tai muulle muistolle, että arkisemmalle asialle kuten to do -listalle tai kauppalapulle. Molemmat on syytä muistaa.Jonossa viimeistelyä odottaa tällä hetkellä toinenkin kasa palikoita, joita oon aloitellut. Mietin aluksi, että tekisin niistä vain joitakin hiukan erikoisempia sisustuselementtjä, ajattelin lähinnä hienoja arpakuutioita joita vois kasata pöydälle tai hyllyyn. Muistipalikoiden jälkeen päätin kuitenkin jatkaa samaa ideaa myös näihin. Oon pyöristänyt kulmat, kuten huomaa, noppien muotoa jäljitellen. Päälle on liimattu mun maalauksista tai vanhoista kirjoista paloja sekä sitten lakattu. Jollekin sivulle tulee sitten teksti ja yläpinnalle kiinnitettävä rautalankaspiraali tai muu pidike.Eilen aloin tehdä ylimääräistä puotikylttiä johonkin ovenpieleen tästä klapista.Hiottuna ja maalattuna ja hiottuna ja mukiloituna ja maalattuna (kauhee duuni!). Tekstiksi tulee AUKI - ÖPPET tms. ja kiinnitän ketjun ripustamista varten.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti